"Vårt företag började med ett enkelt behov av att få äkta mexikansk mat från Finland också."
Uppdrag
Taco Nitoär ett finsk-mexikanskt familjeföretag vars rötter kommer från Mexikos huvudstad och delstaten Oaxaca. Vi började sälja mexikansk gatumat redan i2011 vid olika evenemang runt om i Finland
​
Taco Niton-matfilosofi återspeglar ett långt och rikt mexikanskt kulturarv. Vi tycker om att tro att vårt jobb är att delaav Mexiko kulinariska traditioner för våra kunder och anställda.
​
Detta är bara möjligt med hårt arbete och kärlek till äkta mexikansk mat. Det traditionella mexikanska köket innehåller massor av olika ingredienser och god mat kräver också mycket tid och arbete. Vi har alltid valt snabb gatumatportioner till menynTijuana från gatornaav Oaxaca upp till katedralen.
​
Majs tortillas
Mjuka färska majstortillas har använts i Mexiko i århundraden. Tortillamassa är gjord av majsmjöl och vatten. Efter detta görs fruktköttet till runda tortillas som gräddas på en het stekpanna En färsk tortilla är alltid mjuk. Processen är väldigt likfinskatillverkning av en underkjol.
​
Vi använder endast GMO-fritt majsmjöl i våra majstortillas.
salsas
Olika salsor är hörnstenar. Det finns hundratals olika salsas och varje mexikansk restaurang har sitt eget hemliga recept. Detta gäller även oss och vi rekommenderar dig att smakaSalsa Moro.Moronamnet kommer från vår farfar som ägde en liten hacienda i Mexiko för länge sedan.
Vi lagar alla våra salsor på Taco nito nästan dagligen av färska råvaror. Vi använder traditionellamexikaner recept
Kött & grönsaker
Vi använder 100 % finskt kött i vår restaurang. Vi använder inte halvfabrikat eller frysta produkter. Fyllningarna och grönsakerna är alltid färska och tillagas dagligen i vår restaurang
​